Social media content maken en plannen zonder gek te worden

Effectief en efficiënt content plannen voor je Social media kanalen. Maar hoe? Een vraag die ik vaak gesteld krijg. Een vraag die ik mijzelf ook vaak genoeg stel. En daarom vond ik het wel tijd voor een klein blogje.

Hoe content te plannen?

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Het ene moment schrijf je een wereld stuk in 5 minuten en het andere moment staar je uren lang als een hersendode zombie naar je scherm en kom je niet verder dan een paar steek woorden.
Lastig.
Als ik naar mijzelf kijk dan weet ik dat ik alleen schrijf over of leuke dingen die mij enthousiast maken of over zaken waar ikzelf tegen aanloop die praktische waarde bevatten. Tenminste, dat denk ik dan.

Bepaal je niche!

Ik probeer eigenlijk altijd vanuit mijn niche te denken en te creëren. En daar ligt dan ook de eerste stap voor jezelf. Bepaal je niche, bepaal de richting en schep duidelijkheid in wat het is wat je wilt bereiken met de content die je maakt. Zorg ervoor dat je hierin duidelijk kan communiceren zodat je de verwachtingen van jouw publiek goed kan managen.

Post frequentie!

Daarna is het eigenlijk belangrijk om te bepalen wat je post frequentie gaat worden. Waarom? Omdat je op deze manier de verwachtingen voor jezelf beter kan managen en voorkomt dat je jezelf een te hoge druk oplegt.

Steekwoorden!

Als je die 2 zaken hebt vastgelegd voor jezelf is het daarna goed om eens per week een moment te plannen waarin je een aantal steekwoorden voor jezelf opschrijft die de rode lijn vormen van je content creatie. Dat betekent niet dat wat je op maandag opschrijft een daadwerkelijke post moet worden in diezelfde week. Het gaat erom dat je altijd een lijst met onderwerpen hebt waar je content over kan maken.

Plan je momenten!

Uiteindelijk zal je de commitment moeten maken om momenten in te plannen waarop je de daadwerkelijke content gaat maken. Of dat nou het schrijven van een blog of het filmen van een info video is. Plan het moment in en zorg ervoor dat je in dat moment alle content voor de komende 2 weken maakt. Zo werk je vooruit en geef je jezelf rust.
En als laatste, maak het niet moeilijker dan het is. Als 3 keer per week content publiceren voor jou de max is, dan is dat wat je doet. Is het toch 2 of 1 keer? Ook prima. Als jij denkt dat je de best mogelijke waarde kan leveren in 1, 2 of 3 Posts per week dan is dat waar je je op moet focussen.
Heb je zelf nog tips of tricks? Deel het dan met ons in de comment sectie.

Copyright © 2021 Social Fresh Up.

Privacyverklaring