De Instagram update van de eeuw!

Terwijl ik deze blog schrijf kan ik nauwelijks stil blijven zitten van enthousiasme. Instagram gaat een aantal updates doorvoeren waaronder eentje die de titel “update van de eeuw” waardig is.

Instagram is continue bezig met het verbeteren van het platform en het toevoegen van nieuwe features welke de interactie ten goede komen.

 

Zo ook de updates van Q1 2018.

 

 

Creatieve flexibiliteit voor Story’s.

Zo heeft Instagram de afgelopen periode al een paar updates doorgevoerd. Zo was er de Story update waardoor je flexibeler met je creativiteit kan omgaan. Je kunt nu namelijk de afmetingen van foto’s en video’s in je Story aanpassen naar het origineel.

 

 

Type mode voor Story’s.

Dat Instagram de focus legt op Story’s wisten we al en dat zien we bijvoorbeeld terug in de nieuwe type mode. Net zoals bij Facebook kan je nu ook op Instagram typed only berichten delen via je Story’s.

 

 

Carrousel ads voor Story’s.

Een nieuwe feature die alleen nog beschikbaar is voor grote merken zoals coca-cola, is het kunnen toevoegen van carrousel ads aan stories. Carrousel ads zijn extreem engaging en de click trough en conversie rates zijn dan ook een stuk hoger in vergelijking bij normale advertenties.

Hopelijk wordt deze feature ooit voor alle bedrijfspagina’s beschikbaar.

 

 

De Instagram update van de eeuw.

Maar waar ik echt heel erg enthousiast van ben geworden is een feature die nu in beta testing is. En die feature houdt in dat je in app posts kan klaar zetten en inplannen.

 

Ja, je hoort het goed.

 

Een feature waarmee je net zoals bij Facebook pagina’s je posts klaar kan zetten en inplannen is nu in beta testing. Daarnaast zorgt deze feature er ook voor dat je met third party apps je posts kan plannen. Dat maakt die apps trouwens alleen maar waardevoller.

 

Hiervoor kon je met third party apps wel je posts klaar zetten, maar op het moment van posten moest je altijd nog eenmaal je goedkeuring geven. Dit bespaarde al veel tijd, maar met Instagram scheduling wordt het natuurlijk helemaal feest.

 

Zeker voor marketeers en ondernemers zal dit een geweldige tool zijn die veel rust gaat brengen en een hoop tijd gaat besparen.

 

 

In het kort.

 

Instagram blijft focussen op het ontwikkelen van nieuwe features voor Instagram Story’s en dat is goed nieuws. Story’s verhogen de engagement en dragen positief bij aan conversie van volger naar consument.

 

Wat ik wel hoop is dat deze high profile features beschikbaar worden voor alle zakelijke pagina’s en niet alleen voor de grote merken.

 

Instagram scheduling kan voor mij niet snel genoeg komen. Het gaat enorm veel rust brengen en tijd schelen waardoor content sharing een stuk leuker gaat worden.

 

Wat denken jullie? Wat vind jij van de nieuwe features?

 

 

Is er misschien nog iets wat ik mis?

 

 

Laat het mij weten en ik zoek het uit.

 

 

Copyright © 2020 Social Fresh Up.

Privacyverklaring