Vero: de rivaal van Instagram!

There’s a new player in town en wellicht markeert dit het begin van een nieuw tijdperk in social media land.

Opmars. 

Social media app Vero is bezig met een opmars en in 1 dag tijd steeg het aantal actieve gebruikers met een half miljoen.  Hoewel het aantal actieve gebruikers nog lang niet in de buurt van Facebook en Instagram komt belooft het nu al een serieuze rivaal te worden.

De look en feel van Vero is verfrissend en anders dan Instagram draait het niet alleen om het delen van foto’s. Het delen van video’s, muziek, (audio) boeken, links en locaties staat namelijk net zo centraal als het delen van foto’s. Daarmee is het een breder platform waarop mensen op eenvoudige wijze content kunnen delen met een wereldwijd publiek. Ik ruik kansen voor ondernemers.
Het prettige aan Vero is dat het reclame vrij is. Ook ontbreekt er een ingewikkeld algoritme, halleluja! Tenminste, for the time being.

Bugs & errors. 

Eerlijk is eerlijk, de app is nog niet zo intuïtief als Instagram. Het kost wat tijd om lekker in de app te komen, maar heb je het eenmaal door dan werkt het prima. Vero heeft wel een aantal video tutorials in de app klaar staan die je kunnen helpen met het begrijpen van de app. Dat zou natuurlijk niet nodig moeten zijn, maar het is wel netjes.
Daarnaast wordt de app af en toe geplaagd door kleine bugs en error meldingen. Geen enkele app is natuurlijk perfect en zeker niet vanaf het begin. Dat Vero nu meer error meldingen ervaart heeft er mee te maken dat het de plotselinge en sterke groei niet goed aankan.
Het grootste nadeel van de app is dat je op dit moment je account nog niet kan verwijderen. Vero geeft aan dat deze optie later zal worden toegevoegd.

Interessante ontwikkeling.

Ja, er zijn verbeter punten, maar het is niets fundamenteels en absoluut op te lossen. Vero biedt een open wereld aan content en dat is een interessante ontwikkeling. Zeker als je je bedenkt dat social media nu wordt gedomineerd door Facebook en Instagram. Facebook is praktisch gezien geen social media platform, maar een marketing platform. Instagram focust voornamelijk op foto’s en heeft een algoritme dat de gebruikers steeds meer frustreert.
Al met al ben ik erg enthousiast over Vero en ik ga zeker meer tijd in steken deze nieuwe social media app.
Wil je mij volgen op Vero, download dan de app en volg mijn account “Nick van Eijk”.
 

Copyright © 2020 Social Fresh Up.

Privacyverklaring