De kracht van de micro influencers.

Influencers kom je tegenwoordig overal tegen en ze komen in allerlei maten en vormen. Van de micro influencers tot celebrities en van zelf benoemd tot mensen die daadwerkelijk invloed hebben. Je kan er eigenlijk niet meer omheen.

Doorheen trouwens ook niet.

 

De wereld van influencers.

Het tot je beschikking hebben van de juiste influencers kan een krachtige marketing tool zijn die je bedrijf kan helpen groeien.

 

Met de nadruk op kan.

 

Want dat mensen jouw product gebruikt zien worden door een persoon met veel volgers zegt eigenlijk nog helemaal niets.

 

Het billboard complex.

 

Vooral niet wanneer diezelfde persoon om de week een ander product promoot. Daarmee roept die persoon simpelweg heel hard dat zijn/haar bereik te koop is voor de hoogste bieders.

 

Dan is de vergelijking met een bilboard langs de snelweg natuurlijk snel gemaakt.

 

Veel bereik, weinig geloofwaardigheid.

 

Er zijn bedrijven met een fors marketing budget die het zich kunnen veroorloven om influencers aan te trekken die een enorm bereik hebben opgebouwd.

 

En dat zal best werken. Tot op zekere hoogte.

 

Maar wat nou als je een start up bedrijfje runt of eigenaar bent van een prima lopend bedrijf, maar geen mega budget voor marketing hebt?

 

Heb je dan pech?

 

Nee.

 

Want micro influencers.

 

Brand awareness en loyalty.

 

Sterker nog, je hebt nu de kans om vanuit je bedrijf brand awareness en loyalty op te bouwen.

 

Hoe vraagt u?

 

Door vanuit een duidelijke en sterke identiteit op zoek te gaan naar mensen die bij je brand passen. De juiste mensen zijn dus de mensen die jouw brand in hun DNA hebben zitten.

 

Daarmee bedoel ik niet dat je zomaar de eerste de beste fan moet benaderen. Ik bedoel daarmee dat je de mensen benaderd die vanuit een duidelijk bewustzijn hebben gekozen voor jouw brand. Dat zijn mensen die zich identificeren met de waarden waar jouw brand voor staat en dat ook zo uitdragen.

Betrek het eens op jezelf. Je komt een product of dienst tegen wat helemaal aansluit op jouw leefstijl en jouw waarden. Je kan je er volledig mee identificeren.

 

Wat wil je dan het liefst?

 

Erover praten.

 

En niet zomaar, je wilt er met enthousiasme en passie over praten zelfs zonder dat je er voor betaald krijgt want het raakt je.

 

Denk klein om groot te worden.

 

Bedenk je nu eens wat voor invloed het zou hebben op de groei van je bedrijf wanneer een groep micro influencers vanuit dat standpunt bezig gaan met het verspreiden van jouw brand.

 

Dat kan je niet kopen, dat kan je alleen zelf creëren.

 

Om dat te kunnen creëren moet je goed weten waar je brand voor staat en wie je wilt bereiken.

 

Het vervolg is natuurlijk dat je met je influencers team tot een duidelijk en strategisch social media plan komt en deze vervolgens uitvoert.

 

Simpelweg het showen van je producten is niet meer voldoende. Het draait allemaal om customer experience en dat begint als op social media.

 

Onthoud dat de consument vaak nog voordat ze je website bezoeken op social media al besluiten om wel of niet klant te worden.

 

First impressions zijn extreem belangrijk en het belang daarvan kan niet genoeg benadrukt worden.

 

Zoek dus niet naar kwantiteit, maar naar kwaliteit.

Copyright © 2020 Social Fresh Up.

Privacyverklaring