Top Insta updates April/Mei editie.

Terwijl iedereen is afgeleid door de controverse rondom Facebook, slaat Insta koppen met spijkers en volgt er update na update.

Het is al een tijdje stil geweest bij Social Fresh up, maar dat bekent niet dat er niets gebeurt. Op dit moment zijn er een paar spannende, grote en minder grote Instagram projecten gaande waar het overgrote deel van mijn aandacht naar toe gaat.

 

Eén van die projecten is de video shoot die ik recentelijk deed met Sam tijdens een bruiloft shoot. De gehele video kan je trouwens zien op @socialfreshup.

 

Vandaar dat er wat minder berichten waren en wat meer focus op ander zaken.

 

Echter, toen ik mij van de week ging verdiepen in de recente en aanstaande Instagram updates moest en zou ik daar toch echt een blog over schrijven.

 

De afgelopen weken was er namelijk veel aandacht voor Facebook en met rede. Rondom alle controverse waren daar de vermakelijke video’s van Zuckerberg die zich tegenover de Senaat moest verantwoorden. Ook voerde Facebook al tal van updates en notificaties door om de situatie te managen.

 

Kortom, alle aandacht ging naar Facebook.

 

Maar hoe zit het met Instagram?

 

Goed, heel goed zelfs. Er zijn weer een paar handige updates geweest en in de nabije toekomst wordt het alleen maar beter. Hieronder vind je een lijst van nieuwe updates en wat dat betekent voor jouw business.

 

 

Hasthags in je bio.

 

Ja, je leest het goed. Je kunt nu hasthags gebruiken in je bio wat betekent dat jij je branding nog meer naar voren kan laten komen.

 

Hoe dan?

 

Door je eigen branded hashtag in je bio te plaatsen. Bezoekers van jouw pagina kunnen dan direct zien wie er wat allemaal plaats met jouw branding. Dit brengt de niché waarin je werkt en de community die je wilt bereiken dichter bij elkaar.

 

Links in je bio.

 

Ook zo’n fijne update. Voorheen kon je niet doorlinken naar andere accounts vanuit je bio. Vanaf nu is dat verleden tijd.

 

Waarom is dit zo’n handige update?

 

Omdat deze update het linken makkelijker maakt met je accounts, collabs, partners en andere projecten. Het is alsof je wereld ineens een stuk groter en toch een toegankelijker is geworden.

 

Insta story update

Focus functie

 

Op zakelijk vlak is dit wellicht niet direct een hele grote update, maar leuk is het wel.

 

Ken je dat effect wat goede fotografen toepassen waarbij het object in de foto kristal helder is en de achtergrond uit focus? Dat effect kan jij nu toepassen op foto’s in je Insta story met de focus modus.

 

Een leuke toevoeging aan de toch al rijkelijk uitgebreide en creatieve functies binnen insta story.

 

Belangrijk punt wat niet te missen valt is dat hiermee nogmaals het belang van Insta stories wordt bevestigd. De afgelopen maanden is al zeer duidelijk geworden dat de engagement verschuift van je feed naar je Insta story. Op dit moment zijn er ongeveer 300 miljoen actieve Instagram story gebruikers en verwacht wordt dat dit aantal zal blijven groeien.

 

Bezoekers reageren nou eenmaal meer op je Insta story dan op je feed. Daar niets mee doen is  zakelijk gezien een gemiste kans.

 

What’s to come?

 

Insta Nametags!

 

Nametags in de zin dat het functioneert als een QR code die gescand kan worden. Hoe het er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar wat wel zeker is, is dat Instagram hard werkt om deze functie operationeel te krijgen.

 

De handigheid en toepasbaarheid van deze functie zit echt in het feit dat je geen usernames meer hoeft op te zoeken. Het scheelt gewoon een hele hoop gedoe wanneer je 1 keer scant i.p.v. 3 keer verkeert typt voordat je de juiste username hebt van de persoon die je zoekt.

 

Draai het om en je ziet meteen een geweldige brand tool voor je business.

 

Snapchat werkt al met QR codes dus het was een kwestie van tijd voordat Instagram deze functie zou kopiëren en doorvoeren.

 

Ik ben in ieder geval erg blij met het nieuws en kan niet wachten tot deze functie live staat.

 

 

Er is nog nieuws over een mogelijk nieuwe tool die verband houdt met de opkomende GDPR wetgeving, maar hier kon nog niets sluitend over gezegd worden. Wel is duidelijk dat het de nieuwe tool het mogelijk maakt voor gebruikers om waar en wanneer dan ook hun data/content in te zien en te kunnen downloaden.

 

En dat zijn de grootste Instagram updates van April/Mei 2018.

 

Wat vind jij van deze updates? Gebruik je ze al? En waarom wel of niet? Ik ben benieuwd naar jullie reactie dus laat zeker even een berichtje achter.

 

 

Copyright © 2020 Social Fresh Up.

Privacyverklaring